Ingrediente
- Blat
- 8 albusuriuri
- 10 lingurui zahar
- 200 gr gaina
- 100 gr unt
- 8 linguri mac macinat
- 1 praf sare
- Crema de branza
- 4 galbenusuri
- 200ml lapte
- 2 linguri amidon fin
- coaja de la 1 lamaie
- 1 lingurita esenta vanilie
- 250 gr branza mascarpone
- 1 plic gelatina
- 6 linguri zahar
- 200 ml frisca lichida
- Lemon curd
- 2 oua intregi
- 3 lamai
- 2 linguri amidon fin
- 6 linguri zahar
- 50 gr unt
- Glazura de ciocolata
- 100 gr ciocolata lapte ( de calitate)
- 50 gr unt
- 50 ml frisca
- 1 lingura zahar pudra
- 1 lingura ulei
Se prepara lemon curd-ul. Ouale se bat cu zaharul si amidonul. Se adauga zeama de la cele 3 lamai si coaja de la 1 lamaie. Se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza untul.
Glazura
Se pun la topit ciocolata si untul pe bain-marie.Dupa ce s-au topit se da oala deoparte si se pun restul ingredientelor,
Asamblare
Se pune pe platou o foaie. Se acopera cu jumatate de crema de branza si se da la frig 15 minute. Peste crema de branza se pune lemon curd si cealalta jumatate de creama, apoi a doaua foaie, presand usor si se da la frig 30 minute. Apoi se toarna glazura de ciocolata si se lasa la rece 1 ora. Se serveste taiata bucati mici.
Glazura
Se pun la topit ciocolata si untul pe bain-marie.Dupa ce s-au topit se da oala deoparte si se pun restul ingredientelor,
Asamblare
Se pune pe platou o foaie. Se acopera cu jumatate de crema de branza si se da la frig 15 minute. Peste crema de branza se pune lemon curd si cealalta jumatate de creama, apoi a doaua foaie, presand usor si se da la frig 30 minute. Apoi se toarna glazura de ciocolata si se lasa la rece 1 ora. Se serveste taiata bucati mici.
No comments:
Post a Comment