Tuesday, December 10, 2019

Prajitura cu mac, branza si lamaie


Ingrediente

  • Blat
  • 8 albusuriuri
  • 10 lingurui zahar
  • 200 gr gaina
  • 100 gr unt
  • 8 linguri mac macinat
  • 1 praf sare
  • Crema de branza
  • 4 galbenusuri
  • 200ml lapte
  • 2 linguri amidon fin
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 250 gr branza mascarpone
  • 1 plic gelatina
  • 6 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • Lemon curd
  • 2 oua intregi
  • 3 lamai
  • 2 linguri amidon fin
  • 6 linguri zahar
  • 50 gr unt
  • Glazura de ciocolata
  • 100 gr ciocolata lapte ( de calitate)
  • 50 gr unt
  • 50 ml frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingura ulei
Se prepara lemon curd-ul. Ouale se bat cu zaharul si amidonul. Se adauga zeama de la cele 3 lamai si coaja de la 1 lamaie. Se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza untul.
Glazura
Se pun la topit ciocolata si untul pe bain-marie.Dupa ce s-au topit se da oala deoparte si se pun restul ingredientelor,

Asamblare
Se pune pe platou o foaie. Se acopera cu jumatate de crema de branza si se da la frig 15 minute. Peste crema de branza se pune lemon curd si cealalta jumatate de creama, apoi a doaua foaie, presand usor si se da la frig 30 minute. Apoi se toarna glazura de ciocolata si se lasa la rece 1 ora. Se serveste taiata bucati mici.

No comments:

Post a Comment