Tuesday, December 10, 2019

Prajitura cu mac si nuca de cocos



Ingrediente

  • blat: 8 oua,400g zahar,200g nuca cocos,200g.mac,1 praf de copt
  • 2 vanilii,100g. faina.
  • crema:300ml.lapte,4 vanilii,100gr.faina,1pachet margarina RAMA ,1 pachet biscuiti de vanilie,piknic insiropati in
  • sirop de apa cu zahar si esenta de rom.
  • glazura:400g fineti si 1\3 unt
  • ornat:bombonele,stelute....

Mod de preparare

Blat:sepri galbenusurile de albusuri.bati albusurile spuma,adaugi zaharul si bati in continuare pina iese ca la bazele dupa care adaugi galbenusurile pe rind,nuca de cocos,macul, praful de copt stins cu lamiie si faina amestecind de sus in jos foarte incet.compozitia rezultata se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie .tava se baga la cuptorul incalzit. cit se coace blatul pregatesti crema:pui intr-o cratita 300ml. lapte 4 vanilii 1 pachet margarina rama si le pui pe foc .dupa ce s-a topit margarina adaugi faina si amesteci in continu sa nu se faca cocoloase pina se face ca o ciulama. aceasta crema se intinde peste blatul racit,peste crema se aseaza biscuiti isiropati putin,iar peste biscuiti se intinde fineti frecat cu unt.se poate orna cu bombonele colorate sau stelute.

No comments:

Post a Comment